НЧ „Просвета- 1870“ подписа ДОГОВОР № LI159-92/ 2021 г. с Национален фонд „Култура“ и започва изпълнението на проект по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 2021 „

Новини Брой коментари: 0

Основна цел на проекта „С народната музика в сърцето- помним, пазим, предаваме“ е организиране на Майсторски клас по народно пеене, с което ще се надградят силните традиции в сферите на фолклора в НЧ „Просвета- 1870“. Майсторският клас ще се ръководи от Надя Казакова- народен изпълнител- професионалист. В него ще участват 10 деца и младежи /момичета и момчета на възраст от 10 до 25 години, членове на певчески фолклорни формации на читалището/. Ще бъдат закупени народни носии, лаптоп, камера с външен микрофон, безжични микрофони. За осигуряване на безопасна среда при провеждане на майсторския клас ще бъдат закупени и озонатори пречистватели на въздух за репетиционни зали. Съпътстващи събития ще бъдат флашмоб на други фолклорни формации и открит урок. Проектът ще завърши със заключителен концерт и връчване на сертификати, който ще бъде записан с видеокамера и ще бъде издаден DVD.

         Мотивите на Национален фонд „Култура“ са: Проектът на читалище „Просвета“ в Свиленград е по-рафиниран и различен от обичайните проекти, свързани с работата на детски школи за народни песни и танци. Този проект предоставя възможност за обучение на вече участващи в различните формации към читалището любители артисти при гост преподавател, който ще направи майсторски клас. В края на майсторския клас е предвиден и открит урок с публика. Идеята е добра, бюджетът е защитен. Богатата дейност на читалището, многото формации с история, участия и награди – всичко това е респектиращо и заслужава стимул и подкрепа. Проектът се финансира в размер 100% от исканата сума.

         Бюджетът на проекта е 14998лв., а срокът на изпълнение на дейностите е 30.11.2022 г.

Общият брой на одобрените проекти е 168, от които 68 читалищни.

  @   29 декември 2021 0 Коментари

0 Коментари

Добави коментар

Предишен пост
«
Следващ пост
»
Темплейт: Zevion · Hostmonster Reviews в сътрудничество с My Wordpress Site. Поддръжка: Ясен Георгиев