Конкурс за най- оригинална валентинка

Новини Брой коментари: 0

На 14 февруари във фоайето на НЧ „Просвета- 1870″ бе награждаването на участниците в обявения от читалището конкурс за най- оригинална валентинка. Десетки участницих избрах в студения февруарски ден да стоплят сърцето си с шепа любов. За любопитните отбелязвам, че денят 14 февруари събира три празника – църковният- Успението на Свети Кирил Славянобългарски, празникът на Свети Трифон Зарезан по стар стил, честван като Ден на лозаря, и Ден на влюбените, познат като празникът на Свети Валентин. Колкото повече, толкова повече- казва Мечо Пух.
Историята разказва, че името на празника на Свети Валентин идва от християнски мъченици на име Валентин. В ранните списъци на светците, фигурират поне трима светци и мъченици с името Валентин, чествани на 14 февруари.
Датата започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието. През XIV век на този ден започват да се разменят любовни послания под формата на валентинки.
В конкурса участваха над 100 творби на над 22-ма участника и групи. Всички получиха грамоти за участието си.

А ето и кои бяха отличените с награди и Диплом участници за най- оригинална валентинка.

Възпитаниците на IОУ „Ив. Вазов“ – ЯНА ДАМЯНОВА ГЕОРГИЕВА- 4а клас, КАЛИНА СТОЯНОВА-VIб, ДЕСИСЛАВА РИБАРОВА и БОЖИДАР ДИЧЕВ от VIв, ДАРИНА ТАНЕВА от VIг, ДАРИНА УЗУНОВА и ВЕСЕЛА КОЛАРОВА от IIIа кл.

Учениците от ОУ „Хр. Ботев“ с. Левка- СЕВДА ГАНЕВА от V клас, МАРГАРИТА АЛЬОШЕВА, ЙОРДАНКА КОЛЕВА и АСЯ ИВАНОВА от VIII клас.

ИНА ЧАНКОВА, ИВАНИНА ИВАНОВА и ПРЕСЛАВА ДИМОВА от ШКОЛАТА ПО ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА при НЧ „Просвета- 1870″ с ръководител Мария Кряскова
Възпитаниците на ЦСОП „Стефан Василев“ – Група по хлебна терапия с ръководител Хр. Алексиева, Група по арт-терапия с ръководител Нина Димитрова и Ателие „Работа с природни материали“

ПГССИ „Хр. Ботев“ Свиленград за колективните си творби.

Благодарим на ръководствата на учебните заведения за подкрепата на тази инициатива! Благодарим и на всички участници за старанието и желанието им да покажат любовта си към другите по един различен начин.

Нека годината да е пълна с любов!

IMG_6211 IMG_6207 IMG_6208 IMG_6209IMG_6205IMG_6202IMG_6194IMG_6192IMG_6175

  @   15 февруари 2019 0 Коментари

0 Коментари

Добави коментар

Предишен пост
«
Следващ пост
»
Темплейт: Zevion · Hostmonster Reviews в сътрудничество с My Wordpress Site. Поддръжка: Ясен Георгиев