Първо участие на ДТС „Академия Млад актьор” в Национален фестивал в гр. Севлиево

Любителско творчество , Новини Брой коментари: 0
ДТС "Академия Млад Актьор"

ДТС „Академия Млад Актьор“

Младите свиленградски театрали от НЧ «Просвета- 1870» представиха «Бялата вещица» от Елена Канеда и Димана Оникилиева на Националния фестивал «Вълшебникът Театър» за любителски театри за деца в гр. Севлиево.

Председател на журито бе Николай Младенов- преподавател в НАТФИС, а членове Николай Узунов- възпитаник на НАТФИС и Крум Гергицов- драматург на театъра в Русе. Участниците бяха оценявани и от детско жури- членове на театралната трупа към севлиевското читалището. Нашият спектакъл бе втори в първия фестивален ден. Особено ласкави бяха оценките на детското жури.

В надпревара с 14 спектакъла и повече от 130 актьори от цяла България и Сърбия, Ясен Георгиев бе отличен с първа награда за най- добър изпълнител във ІІ възрастова група.

Всезнайно е, че театърът е колективно изкуство, така че приемаме наградата като награда на цялата трупа!

Фестивалът се организира от НЧ”Развитие 1870”, под егидата на Министерство на културата, с финансовата подкрепа на Община Севлиево, който е част и от традиционния есенен севлиевски панаир.

Участието на ДТС „Академия Млад актьор” в Националния фестивал «Вълшебникът Театър» за любителски театри за деца в гр. Севлиево бе част от дейностите  по проект  на читалището «5 години ДТС «Академия Млад актьор» в Свиленград- да продължим традицията», финансиран от Община Свиленград съгласно Правилника за условията и реда за финансово подпомагане на младежки дейности в Община Свиленград.

  @   11 октомври 2013 0 Коментари
Tags : , , ,

0 Коментари

Добави коментар

Предишен пост
«
Следващ пост
»
Темплейт: Zevion · Hostmonster Reviews в сътрудничество с My Wordpress Site. Поддръжка: Ясен Георгиев