Поетеса от града под тепетата грабна статуетката на „Жената – любима и майка”

Новини Брой коментари: 0

big_5593

Евелина Кованджийска от Пловдив грабна статуетката на поетичния конкурс „Жената-любима и майка”. 35-годишната поетеса беше отличена от авторитетното жури за цикъл стихове. Публиката в шато „Катаржина” успя да се наслади на част от лиричните й творби, под приглушения съпровод на китара.

За поредна година винарната приюти в изисканата си атмосфера любителите на римуваното слово, а инициаторът на конкурса Елена Манолова за пореден път получи поздравления от председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев, че в бездуховното ни ежедневие успява вече осем години да дава път на вдъхновението на авторите любители.

Втората награда отиде при Ивайло Терзийски за творбата му „Бисерче в мида”. Терзийски не успя да пристигне за официалната церемония по награждаването, защото работи и живее в Англия. Третата награда беше присъдена на Илияна Стоянова от София за „Когато майката плаче без сълзи”.
В категорията до 18 годишна възраст първото място беше присъдено на талантливия осмокласник Богдан Серафимов от Плевен. Втората награда замина за Каварна при Димитър Божков за творбата му „Оптимистичен кръговрат”. Състезател по мотокрос от Кърджали, с публикации във в. Труд също получи награда за поезията си. Ангел Петров си подели третото място със Селин Йосифова, също от Кърджали.

За участие в националния поетичен конкурс бяха подадени близо 100 поетични творби с автори от цялата страна. Организаторите от Съюза на българските писатели, община Свиленград и НЧ „Просвета 1870” подкрепиха официално инициативата „Поезията на Ивайло Балабанов в училище”. Поетът, като част от журито, изгледа с удоволствие и програмата на конкурса. В нея участие взеха клуб по танци „Меджик” с балетно изпълнение и салса, както и момичета от СК „Изида-Юнак” с впечатляваща йога композиция.

  @   31 март 2012 0 Коментари

0 Коментари

Добави коментар

Предишен пост
Следващ пост
»
Темплейт: Zevion · Hostmonster Reviews в сътрудничество с My Wordpress Site. Поддръжка: Ясен Георгиев