Вечер на китарите- Гласът на китарите от бряг до бряг 2019

„Трябва да дадеш на хората нещо, за което да мечтаят“. С тези думи на легендарния музикант, най- виртуозният и харизматичен китарист Джими Хендрикс, започна Вечерта на китарите 2019!

Точно преди една година ви дадохме нещо, за което да мечтаете. Дадохме ви Гласът на китарите от бряг до бряг – осъществената мечта на инициаторите на събитието- Рок група 0379. И ви обещахме да се срещнем отново тук след една година.

Инициативата „Вечер на китарите. Гласът на китарите- от бряг до бряг“ и тази година се осъществи с финансовата помощ на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи – Свиленград, създаден от Община Свиленград по инициатива на Платформа АГОРА.
Припомняме, че инициативата „Вечер на китарите. Гласът на китарите от бряг до бряг“ спечели Специалната награда „Братство“ на конкурс АГОРА за най- добра читалищна инициатива за 2018г. Наградата беше осигурена от НЧ „Братство 1869″, гр. Кюстендил. Явно Вечерта на китарите е доста по- различен проект от масовите читалищни мероприятия.

И тази година Вечерта на китарите се реализира по проект към Общински фонд за подкрепа на местни инициативи на Община Свиленград. Финансовата подкрепа от фонда е в размер на 750лв. Финансовата премия от наградата на конкурс АГОРА в размер на 250лв. също бе включена в бюджета на инициативата.

СКТ,,Златните момичета“ с ръководител г-жа Людмила Спатару дадоха прекрасен старт на събитието отново с флашмоб!

На поканата за участие във второто издание на Вечер на китарите се отзоваха групите „Хала“ към Детски младежки център – Димитровград, Група „Хаштаг“ при Основно Училище „Свети Патриарх Евтимий“- Велико Търново, миналогодишните участници- Herardus/ Gert-Jan от Холандия и Мат Джефес от Англия, „Хала“ – към Младежки център Хасково, две пловдивски групи със свиленградски привкус- „Pierratti“ и „Enthronement“, както и домакините в лицето на Виктор и Кали с ментори Рок група „0379“. А нашите специални гост- изпълнители бяха група „Хоризонт“!
Всички участници получиха грамоти, почетни плакети и селектирана серия вина, осигурени от Катаржина естейт. НЧ Просвета- 1870 връчи Награда за най- малък изпълнител на Група „Хаштаг“ при Основно Училище „Свети Патриарх Евтимий“- Велико Търново,
Награди връчиха и спонсорите политическа партия ГЕРБ- Свиленград, БУРДЕНИС КЪМПАНИ и КУНКА ГРУП. В подкрепа на млади таланти с награди се включи и Лайнс клуб „Свилена“- Свиленград.
С благодарности за съпричастността и финансовата подкрепа, грамоти и почетни плакети получиха и всички спонсори на събитието.

На инициативата протегнахме ръка в подкрепа на Никол. Към средствата от кутията за дарения, НЧ „Просвета- 1870″ прибавя и всички средства от базара на Вечерта на Китарите. Общата сума е в размер на 515лв.

Особен интерес предизвика и провелия се уъркшоп с гост- музикантите в звукозаписното студио.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

  @   14 октомври 2019
Темплейт: Zevion · Hostmonster Reviews в сътрудничество с My Wordpress Site. Поддръжка: Ясен Георгиев